8 Aralık 2016 Perşembe

Kişisel finansta bazen size doğru hamleler söylemek zor olabilir,karmaşık bir mesele olabilir.
Biz tasarruf, borç, emeklilik ve homebuying temellerini kapsayan bazı üst kişisel finans kurallarını bir araya topladık.
Bu kuralların hiçbiri mükemmel değil ama onlar size harcama, tasarruf ve para yönetimi hakkında hızlı bir bilgi verebilir.

1. Kaydet gelir en az % 10.

Ortak bir kural kaydetmek gerektiğini söylüyor , en azından senin take-ev ödeme% 10. Eğer yılda 40.000 $ gelir elde ediyorsanız, o uzakta socking ayda yaklaşık 333 $ olması gerektiği anlamına gelir.
Ben Barzideh, Crystal Lake, İL in. Piershale Financial Group'un ile Servet Danışmanı, sık sık tasarruf diyor ve erken Bileşik gücünden yardımcı olabilir.
"Paranız satır aşağı daha sonra iki katına çıkarabilir ve gerçekten büyüyen başlar. onun daha önemli biraz kurtarmak için şimdi yerine daha sonra yakalamak için denemek için bu yüzden, "diyor.
Eğer o oranda para uzakta socked, bunu yatırım ve on yıl içinde neredeyse 53.000 $ olurdu, üzerinde% 5 kazandı. Başka bir on yıl boyunca bu miktarda tasarruf devam Ama eğer $ 139,000 ile bitirmek istiyorum.
Bu süre boyunca, sadece o miktara 80.000 $ katkıda olurdu, dinlenme büyüme ve Bileşik kazanılan olacaktır.

2. Acil bir fonu gider yaşayan en az üç ay var.

Kenara emeklilik para ve harcama para dışında, yaşam giderleri değerinde üç ila altı ay ile bir "acil durum fonu" olması amacı olmalıdır.
Bu hayatta gelip kaçınılmaz beklenmedik büyük faturalar için sizi karşılamak için tasarlanmıştır. aracın arızalanması zaman, çatı sızıntı yaylar veya faturaları karşılamak için bazı fonlar istiyorum, işinizi kaybedersiniz.
Boca Raton, Florida. Adam Mali Associates Mari Adam, bu para acil durumlar için kesinlikle bir "kolay erişilebilir" hesabında uzak saklanmış gerektiğini söyledi.
Eğer acil bir fon yok olduğunda ", bir mali ip yürüyorsun ve geri kredi kartları düşmek zorunda riski. Sonra tasarı üzerinde faiz ödüyorsun, "Adam diyor.

3. Bir hayat sigortası poliçesi değerinde en az 6 kere hane geliri alın.

Ortak bir kural altı ve on kat ailenizin geliri arasındaki değer bir hayat sigortası poliçesi olması gerektiğini söylüyor.
$ 80.000 kombine aile geliri Yani, en az $ 500.000 politikası olmalıdır. Bu çocuklar, gelecek planları, ipotek büyüklüğü ve mevcut tasarruf sayısına bağlı olarak değişebilir.
Barzideh bir terim politikası önerir ve onlar nispeten ucuz olduğunu söylüyor. 30'lu bir kişi genellikle yılda en az 300 $ prim için 20 yıllık 500,000 $ politikasını bulabiliriz.
Bu ailenizin bir şey sizin için ne gerektiğini iyi olacak güvenlik için ödemek için küçük bir fiyat.
"Ailenin iyi olurdu emin olmak için en az yeterli sigortası istiyorum. Bu tasarruf kadar olmayabilir genç insanlar için özellikle önemlidir, "Barzideh diyor.

4. Bir araç satın alırken 20/4/10 kuralını kullanın.

Bu kural bir araç satın alırken, en az% 20 indirdi fazla 4 yıldır araba finanse ve toplam taşıma maliyetleri üzerinde brüt gelirin en fazla% 10 harcamak gerektiğini söylüyor.
Bu kuralı kullanarak, eğer gerçekten bir araba için ödeme yapabiliyor nasıl bir toplam fiyatın çok öğrenebilirsiniz. "Göze" edememek bir araç tasarruf ve emeklilik fonları gibi önemli şeyler için para leftover sahip demektir.
Diyelim ki yılda 40.000 $ kazandı ve bir yere ödeme yapmak için 5.000 $ vardı diyelim.
Eğer% 4 48 aylık kredi almak ve eğer sizin otomatik sigorta hakkında 11.000 $ ödünç göze olabilir anlamına gelir yılda yaklaşık 1200 $ olurdu.
Peşinat geri ekleyin ve bir $ 16.000 araçla ilgili satın anlamına gelir.

5. Rahat bir emeklilik için Kaydet 20 kez brüt gelir.

Orada emekli gerekir ne kadar hesaplamak için çeşitli yöntemler sonsuz sayıda vardır ama hızlı bir kural yirmi kat brüt gelir kaydetmek için söylüyor.
Eğer yılda 50.000 $ kazanç konum eğer öyleyse, bu yaklaşık 1 milyon $ tasarruf gerektiği anlamına gelir. "% 4 kuralı," yuva yumurta bu tür kullanarak yılda yaklaşık 25.000 $ oluşturmak gerekir.
% 4 kuralı size durmasına yıl sonra birikimlerinizi üzerinden% 4 çekmeye başlamak söylüyor. Daha sonra, tipik olarak% 3, bundan sonra her yıl çalışan enflasyon, düzeltilmiş aynı miktarda çekme.
Bazı insanlar, bu para sağlamak otuz yıl sürer gerektiğini daha günlerde ama genel olarak aşağı çekmek zorunda söylüyorlar.
Sosyal Güvenlik gelir eklendiğinde, bu size kendinizi sürdürmek ve emeklilikte faturalarınızı ödemek için yeterli para vermelidir.

6. Bir evin% 20 koy ve iki katından fazla gelir ödünç yok.

Kolay kredi civarında gün 2003 başlayana kadar, en homebuyers% 20 aşağı ödeme yapmak için ortak bir uygulama uzundu.
Bir noktada, peşinat gereksinimleri düştü ve zaman içinde bir aşağı az 3 ile% bir ev satın almak olabilir.
ipotek ev düşüşler değeri, hızlı "sualtı" bitebileceğini eğer tehlike, evinizde çok az eşitlik ile.
Eğer% 20 aşağı koymak için göze alamaz eğer Kimberly Foss, Empyrion Varlık Yönetimi Kurucusu ve Başkanı, bu ev göze alamaz iyi bir işaret olduğunu söylüyor.
Eğer 200.000 $ ev satın amaçlayan eğer Yani, 40.000 $ bastırmak için çalışmalısınız. Bu uzun bir sipariş olabilir, ama mümkün olduğunca ona yakın alabilirsiniz.
En önemlisi, Foss fakir ev değiliz ki paranın tamamını kullanmadığı olması gerektiğini söylüyor.
"O kadar çok ilk kez homebuyers onlar satır aşağı daha fazla para kazanacağım ödeme aşağı yapmak ve ipotek düşünme kapsayacak şekilde germek ama bu her zaman olmaz," diyor.
Başka bir genel kural ipotek iki kere hane gelirinin en fazla olması gerektiğini söylüyor.
Yani siz ve eşiniz en fazla 160.000 $ anlamına gelir yılda $ 80,000 kazanmak eğer. Geriye doğru çalışma ve% 20 kuralını kullanarak bunu en fazla 200.000 $ maliyeti bir ev satın gerektiği anlamına gelir.

7. stoklarında olmalıdır portföyünün yüzde belirlemek için 100 yaşınızı çıkarın.

Bu eski kural stoklarında nasıl olması gerektiğini portföy çok öğrenmek için 100 yaşınızı çıkarmak için söylüyor.
Yani 40 yaşındaki bir tahvil veya nakit geri kalanı ile stoklarında kendi portföyünün% 60 olmalıdır.
ekonomik koşullar her birinin performansını değiştirebilir iken hisse senetleri büyüme teslim ederken, tahvil tipik yatırımcıların istikrar ve gelir sunuyoruz.
Stoklar fazla risk taşımaktadır eğilimindedir fakat uzun vadede daha iyi getiri sunabilir. Bu sen daha genç, daha fazla hisse senetleri sizin portföyünde olmalıdır nedeni budur.
insanlar günümüzde daha uzun yaşıyor çünkü Ama bazı Bu gençlik yıllarında daha fazla büyümeyi verecek stoklarında size daha fazla vereceğini sen 120 den yaşınızı çıkarmak gerektiğini söylüyorlar.

8. önce en yüksek faiz oranı borcunu öde.

Kredi kartı şirketi için para göndermek ziyade yatırım ancak çoğu durumda, plastik aşağı ödeme daha iyi bir getiri kazanır için counterintuitive görünebilir.
Eğer kredi kartı% 15 faiz oranı ödeme yapıyorsanız, bunu maç ya da herhangi bir yatırım olduğunu yenmek için gidiyoruz son derece düşüktür.
En iyisi, borsa aksine, kredi kartı aşağı ödeme size verir garantili getiri.
Diyelim ki% 15 faiz oranıyla kredi kartı borcu 5.000 $ taşıyorlardı diyelim. her ay 112 $ minimum ödeme yaptıysanız, bu denge ödemek için 22 yıl sürer ve size çıkarına 5700 $ mal olacak.
Ayda 400 $ o ödeme artırdı varsa, 14 ay içinde borcunu ödemek ve faiz ödemeleri neredeyse 5300 $ tasarruf olur.

9. Azami 401 (k) üzerine maç.

Size başka bir yerde tasarruf ediyoruz ne kadar borç varsa veya ne kadar, yapmak ne kadar önemli değildir. İşvereniniz bir maç ile 401 (k) sunuyorsa, o maçta tam olarak yararlanmak için yeterli katkıda bulunmak istiyoruz.
Çoğu durumda, işveren maaş belli bir yüzdesi kadar bir eşleştirme katkı sunacak.
Eğer yılda 40.000 $ kazanmak ve işveren maaş kadar% 4% 50 eşleştirme katkı sağlayacaktır söylüyorlar. Bu 1600 $ katkıda ise, size işveren $ 800 kalkmak istiyorum anlamına gelir.
Bu para bir anlık% 50 getiri var.
"Bu para hemen bir getiri garantisi var. Eğer para ile eşleşen bir işveren varsa olursa olsun ne, bunun tam olarak yararlanmak, "diyor.

Eğer işteki ilk yıl yapmak için bekliyoruz 10'dan öğrenci kredileri daha fazla almayın.

Nedeniyle üniversite ve durgun ücret yükselen maliyetler, bu birçok kişi ile mücadele edecek biridir.
Öğrenci borcu hızla artan ve zorlukla aylık notlar ödeyebilirsiniz maaşları ile birçok mezun ayrılıyor. Öğrenci Borç Koleji Eriţim & Başarı 'Projesi Enstitüsü raporuna göre, 2011 yılının sınıfta ortalama borçlu 26.600 $ borçlu.
Ama onların eline geçen ücret% 25 kadar yiyebilir 6 rakam borç yükleri nedeniyle öğrenciler hakkında pek çok korku hikayeleri vardır.
Adam ödünç aldıkları için gidiyoruz ve onlar olsun onlar potansiyel ne kadar kazanacağım ne kadar, çalışmak için gidiyoruz ne ve nerede karar verirken öğrencilerin dikkatli fayda-maliyet analizi yapmak gerektiğini söylüyor.
O iyi bir kural başlangıç ​​maaşı sizin meslekte ne daha fazla ödünç olduğunu söylüyor.
Öğrenci kredileri 120.000 $ yaptırmayı bir on yıldan fazla, sizi yormadan olabilecek bir mali top ve zincir oluşturabilir yılda 35.000 $ kazanmak için.
"Eğer felsefe içinde doktora olsun önce onunla yapmak için gidiyoruz ne düşünmek," Adam diyor. "Bu 40'a olduğunuzda kiranızı ve annesinin bodrumunda yaşamak için daha araç notu ödeme yapabilmek için çok daha eğlenceli"
İleri
Gelecek gönderi.
Geri
Önceki Kayıt